W układzie współrzędnych zaznacz zbiór punktów, których współrzędne spełniają warunek:
y- |x-2|<3
to zadanie jest w temacie o kole i okręgu..
Proszę o pomoc.
zbiór punktów w układzie współrzędnych, koło i okrąg
- Zordon
- Użytkownik
- Posty: 4977
- Rejestracja: 12 lut 2008, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 75 razy
- Pomógł: 910 razy
zbiór punktów w układzie współrzędnych, koło i okrąg
Nie trzeba sugerować się tematem
\(\displaystyle{ y-|x-2|<3}\)
\(\displaystyle{ y<|x-2|+3}\)
narysuj sobie taki wykres: \(\displaystyle{ y=|x-2|+3}\), zaznacz go linią przerywaną, i zakoloruj wszystko poniżej. Koniec
\(\displaystyle{ y-|x-2|<3}\)
\(\displaystyle{ y<|x-2|+3}\)
narysuj sobie taki wykres: \(\displaystyle{ y=|x-2|+3}\), zaznacz go linią przerywaną, i zakoloruj wszystko poniżej. Koniec
- marcinn12
- Użytkownik
- Posty: 882
- Rejestracja: 23 sty 2007, o 15:06
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 61 razy
- Pomógł: 193 razy
zbiór punktów w układzie współrzędnych, koło i okrąg
No ale co z modułem?
\(\displaystyle{ f(x)= \begin{cases} y<x-1 \ dla \ x \ge 2 \\ y<-x+5 \ dla \ x<2 \end{cases}}\)
powinnien wyjść taki daszek chyba...
\(\displaystyle{ f(x)= \begin{cases} y<x-1 \ dla \ x \ge 2 \\ y<-x+5 \ dla \ x<2 \end{cases}}\)
powinnien wyjść taki daszek chyba...