Równanie płaszczyzny, równania prostych.

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Awatar użytkownika
szczepanik89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 245
Rejestracja: 15 lip 2007, o 02:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękował: 13 razy
Pomógł: 6 razy

Równanie płaszczyzny, równania prostych.

Post autor: szczepanik89 »

Zad1
Sprawdzic ze przez proste
l:\(\displaystyle{ \begin{cases} -x+y+4z-4=0\\x+y+8z+2=0\end{cases}}\)
k:\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x=2t+1\\y=6t+2\\z=t-1 \end{array}}\)
mozna poprowadzic plaszczyzne.Znalezc rownanie tej plaszczyzny.

Zad2
Sprawdzic ze przez proste
l:\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} z=3+t\\y=t+1\\z=-t \end{array}}\)
k:\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x=s\\y=-5+4s\\z=3-s \end{array}}\)
mozna poprowadzic plaszczyzne. Znalezc rownanie plaszczyzny.

prosze o pomoc z tymi zadaniami . o co w tym chodzi i chociaz niech ktos jedno zadanie rozwiaze to bardzo mi pomoze;*

"zadania z matematyki" ? Temat musi być konkretny. Justka.
ODPOWIEDZ