równanie prostej, znaleźć współrzedne punktu

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
mateusz.ex
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 459
Rejestracja: 16 wrz 2008, o 20:50
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: gradowa
Podziękował: 357 razy

równanie prostej, znaleźć współrzedne punktu

Post autor: mateusz.ex »

Znajdz współrzedne punktu symetrycznego do punktu \(\displaystyle{ P=(2,3)}\) wzgledem prostej \(\displaystyle{ y=- \frac{1}{2}x-4}\)
Awatar użytkownika
marcinn12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 882
Rejestracja: 23 sty 2007, o 15:06
Płeć: Kobieta
Podziękował: 61 razy
Pomógł: 193 razy

równanie prostej, znaleźć współrzedne punktu

Post autor: marcinn12 »

viewtopic.php?t=59046
ODPOWIEDZ