Współrzędne

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
notic3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 5 paź 2008, o 16:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: P-ń
Podziękował: 11 razy

Współrzędne

Post autor: notic3 »

Dane są równania wysokości trójkąta CD:y = x+3 BE:y=-2x-3 oraz wierzchołek A=(5,1). wyznacz współrzędne wierzchołków B,C tego trójkąta.

Proszę o pomoc
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Współrzędne

Post autor: anna_ »

post375108.htm#p375108
ODPOWIEDZ