zadania z ostroslupami
-
- Użytkownik
- Posty: 242
- Rejestracja: 23 kwie 2006, o 13:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdynia
- Podziękował: 97 razy
zadania z ostroslupami
1. Objetosc ostroslupa prawidlowego czworokatnego wynosi:
mi wyszlo \(\displaystyle{ V= \frac{256}{9} cm^{3}}\)
a takiej odpowiedzi niestety nie ma z 5 mozliwosci
2. Objetosc ostroslupa przedstawionego na rysunku wynosi:
i tutaj mi wyszlo \(\displaystyle{ V=6000cm^{3}}\)
a takiej odpowiedzi niestety nie ma z 5 mozliwosci
mi wyszlo \(\displaystyle{ V= \frac{256}{9} cm^{3}}\)
a takiej odpowiedzi niestety nie ma z 5 mozliwosci
2. Objetosc ostroslupa przedstawionego na rysunku wynosi:
i tutaj mi wyszlo \(\displaystyle{ V=6000cm^{3}}\)
a takiej odpowiedzi niestety nie ma z 5 mozliwosci
-
- Użytkownik
- Posty: 242
- Rejestracja: 23 kwie 2006, o 13:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdynia
- Podziękował: 97 razy
zadania z ostroslupami
zad 1
zad 2
[ Dodano: 28 Grudnia 2008, 22:14 ]
zad 2
[ Dodano: 28 Grudnia 2008, 22:14 ]
to niestety tez zleIlonis90 pisze:mi wyszło V=128
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3248 razy
zadania z ostroslupami
Teraz to nawet obrazka nie widze
Nie umiem nic znaleźć na tym image... Mozesz to wrzucić tutaj:
?
Nie umiem nic znaleźć na tym image... Mozesz to wrzucić tutaj:
Kod: Zaznacz cały
http://pl.tinypic.com/?t=postupload
?
-
- Użytkownik
- Posty: 242
- Rejestracja: 23 kwie 2006, o 13:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdynia
- Podziękował: 97 razy
zadania z ostroslupami
na to wyglada ze H to wysokość bryły
a do tego zadania odpowiedzi to:
A \(\displaystyle{ \frac{256 \sqrt{3} }{27}}\)
B \(\displaystyle{ \frac{256 \sqrt{3} }{9}}\)
C \(\displaystyle{ \frac{256 }{3}}\)
D \(\displaystyle{ 256}\)
E \(\displaystyle{ 256 \sqrt{3}}\)
to chyba jest w takim razie blad w tescie
a do tego zadania odpowiedzi to:
A \(\displaystyle{ \frac{256 \sqrt{3} }{27}}\)
B \(\displaystyle{ \frac{256 \sqrt{3} }{9}}\)
C \(\displaystyle{ \frac{256 }{3}}\)
D \(\displaystyle{ 256}\)
E \(\displaystyle{ 256 \sqrt{3}}\)
to chyba jest w takim razie blad w tescie
-
- Użytkownik
- Posty: 242
- Rejestracja: 23 kwie 2006, o 13:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdynia
- Podziękował: 97 razy
zadania z ostroslupami
tak to ja tez mam, ale tak samo jak wyzej takiej odpowiedzi tam nie ma ;(
A \(\displaystyle{ 5625}\)
B \(\displaystyle{ 4500 \sqrt{3}}\)
C \(\displaystyle{ 60 \sqrt{3}}\)
D \(\displaystyle{ 4500}\)
E \(\displaystyle{ 40 \sqrt{3}}\)
A \(\displaystyle{ 5625}\)
B \(\displaystyle{ 4500 \sqrt{3}}\)
C \(\displaystyle{ 60 \sqrt{3}}\)
D \(\displaystyle{ 4500}\)
E \(\displaystyle{ 40 \sqrt{3}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 242
- Rejestracja: 23 kwie 2006, o 13:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdynia
- Podziękował: 97 razy
zadania z ostroslupami
no wlasnie ja tez nie ;( to pewnie w tych tresciach musieli je popelnic
a bym hcial jeszcze sie zapytac dla pewnosci co do zadania juz bez odpowiedzi
sprawdzic czy mam dobrze
Podstawa ostroslupa jest trojkat rownoboczny o boku 3 cm. Jedna z krawedzi bocznych b=5cm jest prostopadla do podstwawy. Oblicz pole powierzchni bocznej ostroslupa.
odp:
\(\displaystyle{ 15+ \frac{3 \sqrt{38,5} }{2} cm^{2}}\)
a bym hcial jeszcze sie zapytac dla pewnosci co do zadania juz bez odpowiedzi
sprawdzic czy mam dobrze
Podstawa ostroslupa jest trojkat rownoboczny o boku 3 cm. Jedna z krawedzi bocznych b=5cm jest prostopadla do podstwawy. Oblicz pole powierzchni bocznej ostroslupa.
odp:
\(\displaystyle{ 15+ \frac{3 \sqrt{38,5} }{2} cm^{2}}\)