Oblicz długość promienia podsatwy stożka. Dane P i V
Oblicz długość promienia podsatwy stożka. Dane P i V
Dany jest stozek o objetosci V i polu S. Znalezc promien podstawy stozka... Niby proste a trudne. Prosze o rozwiazanie... Dziekuje z gory pieknie
- Zlodiej
- Użytkownik
- Posty: 1910
- Rejestracja: 28 cze 2004, o 12:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 108 razy
Oblicz długość promienia podsatwy stożka. Dane P i V
Mamy 3 wzory:
1)V=1/3*PI*r^2*h
2)P=2*PI*r+PI*r*l
3)r^2+h^2=l^2
Moze cos z tego sie da ?:) bo mi narazie wielomiany 6 stopnia wychodzą:P
1)V=1/3*PI*r^2*h
2)P=2*PI*r+PI*r*l
3)r^2+h^2=l^2
Moze cos z tego sie da ?:) bo mi narazie wielomiany 6 stopnia wychodzą:P
- Zlodiej
- Użytkownik
- Posty: 1910
- Rejestracja: 28 cze 2004, o 12:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 108 razy
Oblicz długość promienia podsatwy stożka. Dane P i V
Pomyliłem sie moze dlatego takie rzeczy mi wychodziły
P=PI*r^2+2*PI*r*l
P=PI*r^2+2*PI*r*l
Ostatnio zmieniony 18 gru 2004, o 15:14 przez Zlodiej, łącznie zmieniany 1 raz.
Oblicz długość promienia podsatwy stożka. Dane P i V
a probowaliscie to rozwiazywac wiem ze trzeba rozwiazywac z tych wzorow tylko fajne wyniki wychodza, albo lepiej nie wychodza :]