Bryła - objetosc

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
JarTSW
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 414
Rejestracja: 15 mar 2007, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: C:/WINDOWS/pulpit
Podziękował: 104 razy
Pomógł: 11 razy

Bryła - objetosc

Post autor: JarTSW »

Podstawa graniastoslupa pochylego jest rownoleglobok \(\displaystyle{ ABCD}\).
\(\displaystyle{ |AB| = 3 dm}\)
\(\displaystyle{ |AD| = 7 dm}\)
\(\displaystyle{ |BD| = 6 dm}\)
Przekroj \(\displaystyle{ AA'C'C}\) o polu \(\displaystyle{ 100 dm^2}\) jest prostopadly do plaszczyzny podstawy. Oblicz objetosc.
ODPOWIEDZ