Witam mogłby mi ktos napisac wzory na pole podstawy graniastoslupa prawidlowego trojkatnego, o podstawie rombu, prostopadloscianu
I jak ktos by mogl mi napisac zamiane jednostek czyli ile 1cm�ma litrow 1m � ma cm � itd. dziekuje za odp.
Wzory i zamiana jednostek
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 23 paź 2005, o 11:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
-
- Użytkownik
- Posty: 341
- Rejestracja: 31 gru 2004, o 15:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 29 razy
Wzory i zamiana jednostek
\(\displaystyle{ 1 l = 1 dm^3}\)
\(\displaystyle{ 1000 cm^3 = 1 dm^3 = 1 l}\)
1 m^2 = 10000 cm^2
Skąd to sie bierze...
1 m = 100 cm
\(\displaystyle{ 1 m^2 = 100^2 cm^2}\)
\(\displaystyle{ 1m^3 = 100^3 cm^3}\)
Wszystkie wzory masz w kompedium Zestawienie wzorów
\(\displaystyle{ 1000 cm^3 = 1 dm^3 = 1 l}\)
1 m^2 = 10000 cm^2
Skąd to sie bierze...
1 m = 100 cm
\(\displaystyle{ 1 m^2 = 100^2 cm^2}\)
\(\displaystyle{ 1m^3 = 100^3 cm^3}\)
Wszystkie wzory masz w kompedium Zestawienie wzorów