Witam,
Prosiłbym o waszą pomoc w następującym zadaniu:
Oblicz:
a) pole powierzchni całkowitej
b) objętość
Graniastosłupa prawidłowego sześciokątnego o wymiarach: \(\displaystyle{ \matfrak{a=8cm}}\) oraz \(\displaystyle{ \matfrak{H=15cm}}\).
Dziękuję za pomoc,
Pozdrawiam.
Graniastosłup prawidłowy sześciokątny
- alchemik
- Użytkownik
- Posty: 285
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 01:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 23 razy
- Pomógł: 65 razy
Graniastosłup prawidłowy sześciokątny
https://matematyka.pl/75857.htm?highligh ... ok%B1tnego
https://matematyka.pl/71130.htm?highligh ... ok%B1tnego
http://matematyka.pl/73672.htm?highligh ... ok%B1tnego
http://matematyka.pl/81362.htm?sid=0296 ... 2c9#307905
Powinno pomóc.
https://matematyka.pl/71130.htm?highligh ... ok%B1tnego
http://matematyka.pl/73672.htm?highligh ... ok%B1tnego
http://matematyka.pl/81362.htm?sid=0296 ... 2c9#307905
Powinno pomóc.