Czesc mam wielka prosbe jutrro lub pojutrze bede pytany z matematyki na ocene 4 na koniec roku i nauczyciel dal nam takie zadnie ( znaczy powiedzial na kolku ) co bedzie pytal na 4 i 5 daje wam tutaj zdjecei przepisze jeszcze raz tresc a jak ryzunek bedzie nei wyrazisty to powiedzicie prosze to dam jeszcze raz
Polecenie:
Figurę przedstawiono na rsunku obok obracamy wokół zaznaczonej prostej.Jakie pole powierzchni ma otrzymana bryła?
A)Pi (4+pierwiastek z 2)
B)Pi (6+pierwiastek z 2)
C)Pi (8+pierwiastek z 2)
D)2Pi
Kazdy zapewne wie co oznacza Pi
Nauczyciel powiedzial ze aby to boliczyc nalezy obliczyc pole stozka, kola,i chyab granisatoslupa, a nastepnie podzielic przez 2 zby wyszlo nam to ja nie wiem tak slyszalem dlatego tak pisze prosze was o pomoc
Jest to mi bardzo potrzebne prosze o obliczenia na kartce lub w programi ale zeby bylo doklanie rozpisane jak sie to bolicza nie tak jak ja @up ze pisze Pi , czy pierwiastek z 2
Prosze was
Dzieki wielkie
Oto ss
ZAdanie na 4
- smigol
- Użytkownik
- Posty: 3454
- Rejestracja: 20 paź 2007, o 23:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 89 razy
- Pomógł: 353 razy
ZAdanie na 4
wymagasz od nas, zebysmy Ci wsyzstko ladnie rozpisali, a Tobie sie nawet nie chce napisac porzadnie polecenia... n/c.
no więc figura ta sklada sie z:
pola bocznego stozka, ktorego wysokosc jest rowna 1, promien podstawy=1.
pola bocznego walca, o wysokosci=1, promienia podstawy=1
pole polkuli, o promieniu r=1
\(\displaystyle{ P _{c} = \pi rl + 2 \pi rh + 4 \pi r ^{2}}\)
\(\displaystyle{ P _{c} = \pi r ft(l+ 2h + 4r \right)}\)
\(\displaystyle{ l ^{2} = h ^{2} + r ^{2}}\)
ODPOWIEDŹ: B \(\displaystyle{ P _{c} = \pi ft(6+ \sqrt{2} \right)}\)
no więc figura ta sklada sie z:
pola bocznego stozka, ktorego wysokosc jest rowna 1, promien podstawy=1.
pola bocznego walca, o wysokosci=1, promienia podstawy=1
pole polkuli, o promieniu r=1
\(\displaystyle{ P _{c} = \pi rl + 2 \pi rh + 4 \pi r ^{2}}\)
\(\displaystyle{ P _{c} = \pi r ft(l+ 2h + 4r \right)}\)
\(\displaystyle{ l ^{2} = h ^{2} + r ^{2}}\)
ODPOWIEDŹ: B \(\displaystyle{ P _{c} = \pi ft(6+ \sqrt{2} \right)}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 13
- Rejestracja: 7 kwie 2008, o 15:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: kolo szczecina
- Podziękował: 1 raz
ZAdanie na 4
Super dzieki wielkie ale dzis w szkole znalem odpoiwedz ale dzieki ze pomogles :p bardzo mi sie to przyda jeszcze raz wielkie dzieki.
Jestes spox
Jestes spox