ostrosłup prawidłowy czworokątny

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
ak23
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 6 paź 2007, o 21:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Żnin

ostrosłup prawidłowy czworokątny

Post autor: ak23 »

mam ostrosłup prawidłowy czorokątny dane Pc= 42.25 + 84.5\(\displaystyle{ \frac{\sqrt{3}}{3}}\) i V= 137.3125\(\displaystyle{ \frac{\sqrt{3}}{9}}\)

Muszę z tego obliczyć a, b, H, obliczyć miarę kąta alfa nachylenia ściany bocznej do płaszczyzny podstawy oraz miarę kąta beta nachylenia krawędzi bocznej do płaszczyzny podstawy
Awatar użytkownika
mmoonniiaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5482
Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 1470 razy

ostrosłup prawidłowy czworokątny

Post autor: mmoonniiaa »

Pole powierzchni całkowitej i objętość zapisałeś w dziwnej postaci. Jesteś pewien, że tak powinno być?
ak23
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 6 paź 2007, o 21:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Żnin

ostrosłup prawidłowy czworokątny

Post autor: ak23 »

Pc = 42.5 + 84,5(p3)/3 tak mam podane i V=137.3125(p3)/9 ale potem ma wyjaśnione że to są właśnie pierwiastki
ODPOWIEDZ