W sześcianie o krawędzi 10 oblicz pole trójkąta utworzonego przez
a)przekątną sześcianu, przekątną sciany i krawędź
b)przekątne ścian bocznych
Obliczyć pole trójkąta w sześcianie
- Viathor
- Użytkownik
- Posty: 336
- Rejestracja: 20 paź 2007, o 11:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 96 razy
Obliczyć pole trójkąta w sześcianie
a) trójkąt prostokątny o przyprostokątnych \(\displaystyle{ 10}\) i \(\displaystyle{ 10 \sqrt{2}}\)
b) trójkąt równoboczny o boku \(\displaystyle{ 10 \sqrt{2}}\)
pzdr
b) trójkąt równoboczny o boku \(\displaystyle{ 10 \sqrt{2}}\)
pzdr