walec
- Mortify
- Użytkownik
- Posty: 768
- Rejestracja: 22 lis 2007, o 22:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Biała Podlaska / MIMUW
- Podziękował: 27 razy
- Pomógł: 164 razy
walec
\(\displaystyle{ \frac{54}{\pi} = \pi r^{2} * 2 \pi r}\)
\(\displaystyle{ 27 = \pi^{3} *r^{3}}\)
\(\displaystyle{ r\pi = 3}\)
\(\displaystyle{ r = \frac{3}{\pi}}\)
\(\displaystyle{ H = 2 * \pi * r}\)
\(\displaystyle{ H = 2 * \pi * \frac{3}{\pi}}\)
\(\displaystyle{ H = 6}\)
\(\displaystyle{ P_{b} = 6^{2} = 36}\)
\(\displaystyle{ 27 = \pi^{3} *r^{3}}\)
\(\displaystyle{ r\pi = 3}\)
\(\displaystyle{ r = \frac{3}{\pi}}\)
\(\displaystyle{ H = 2 * \pi * r}\)
\(\displaystyle{ H = 2 * \pi * \frac{3}{\pi}}\)
\(\displaystyle{ H = 6}\)
\(\displaystyle{ P_{b} = 6^{2} = 36}\)