Objetosc Bryly wewnatrz 2 kul

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
treasure111
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 27 lis 2007, o 01:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Koziebrody

Objetosc Bryly wewnatrz 2 kul

Post autor: treasure111 »

Bardzo prosze o pomoc w takim zadaniu:
"Znajdz objetosc bryly wewnatrz dwoch kul :
\(\displaystyle{ \rho = 2\sqrt{2} cos \phi}\) i \(\displaystyle{ \rho = 2}\) "

Ponizej jest propozycja rozwiazania.
Czy to jest dobry poczatek i jezeli tak to jak to dalej rozwiazac:


Beda sie przecinaly kiedy : \(\displaystyle{ 2=2\sqrt{2}cos{\phi}}\)

\(\displaystyle{ cos^{-1}(\frac{1}{\sqrt{2}})=\frac{\pi}{4}}\)

\(\displaystyle{ \int_{0}^{2{\pi}}\int_{0}^{\frac{\pi}{4}}\int_{0}^{2}{\rho}^{2}sin^{2}{\phi}d{\rho}d{\phi}d{\theta}}\)




Z gory dziekuje za kazda pomoc
ODPOWIEDZ