Oblicz objętości graniastosłupa prawidłowego czworokątnego, jeśli przekątna ściany bocznej tego graniastosłupa tworzy z jego krawędzią boczną taki kat \(\displaystyle{ \alpha}\) że
\(\displaystyle{ \tg\alpha=\frac{1}{3}}\)
Problem z graniastosłupem
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 2 cze 2016, o 20:28
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: dddd
Problem z graniastosłupem
Ostatnio zmieniony 2 cze 2016, o 21:01 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 23495
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
Problem z graniastosłupem
Zadanie nie ma jednoznacznego rozwiązania.blanka1996 pisze:Oblicz objętości graniastosłupa prawidłowego czworokątnego, jeśli przekątna ściany bocznej tego graniastosłupa tworzy z jego krawędzią boczną taki kat \(\displaystyle{ \alpha}\) że
\(\displaystyle{ \tg\alpha = \frac{1}{3}}\)
Ostatnio zmieniony 2 cze 2016, o 21:46 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.