decymetr sześcienny = litr

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
dsz_nk89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: 19 lis 2015, o 15:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 2 razy

decymetr sześcienny = litr

Post autor: dsz_nk89 »

Czy \(\displaystyle{ 1 dm^{3}=1l}\) dotyczy tylko \(\displaystyle{ H_{2}O}\)?
Awatar użytkownika
AiDi
Moderator
Moderator
Posty: 3843
Rejestracja: 25 maja 2009, o 22:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 45 razy
Pomógł: 702 razy

decymetr sześcienny = litr

Post autor: AiDi »

Nie, objętość nie ma związku z tym czego objętość wyrażamy.
ODPOWIEDZ