Wyznaczanie współrzędnych czworościanu foremnego

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
qtreez
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 16 sty 2015, o 18:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk

Wyznaczanie współrzędnych czworościanu foremnego

Post autor: qtreez »

Wiemy że sin i cos kątów dwuściennych wynoszą:

\(\displaystyle{ \sin (A) = \frac{\sqrt{8}}{3}}\)
\(\displaystyle{ \cos (A) = \frac{1}{3}}\)

Gdyby ktoś mógł mnie naprowadzić jak to ugryźć.  
Mam do napisania algorytm w C++, z zaimplementowaniem myślę że sobie poradzę muszę mieć tylko jakąś matematyczna podstawę. Znalazłem tutaj gotowy tyle że chciałbym zrozumieć (zobaczyć) jak on działa. ... etrahedron
SlotaWoj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4211
Rejestracja: 25 maja 2012, o 21:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków PL
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 758 razy

Wyznaczanie współrzędnych czworościanu foremnego

Post autor: SlotaWoj »

A może Qtreez napisałby jaśniej co chce „gryźć”. Ja np. nie wiem co to są współrzędne czworościanu foremnego.
Ma napisać algorytm, który będzie schematem procesu przetwarzania informacji.
Jeżeli Qtreez wie jaki to proces i informacje, to niech łaskawie podzieli się tą wiedzą.
Jedno jest pewne: bez podstaw ani rusz.
ODPOWIEDZ