Opisać obszar

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
zenus02
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 17 lis 2014, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: POLSKA
Podziękował: 2 razy

Opisać obszar

Post autor: zenus02 »

Opisz obszar \(\displaystyle{ V}\) ograniczony płaszczyznami
\(\displaystyle{ x^2+y^2=1, z=-1, z=1}\) , jaka to bd figura ?
Ostatnio zmieniony 15 sty 2015, o 09:54 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
Dilectus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2662
Rejestracja: 1 gru 2012, o 00:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Pomógł: 369 razy

Opisać obszar

Post autor: Dilectus »

\(\displaystyle{ x^2+y^2=1, \ z=-1, \ z=1}\)

To walec o osi \(\displaystyle{ z=0}\), promieniu \(\displaystyle{ 1}\) i wysokości \(\displaystyle{ 2}\)
ODPOWIEDZ