Szescian

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
mart1na
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 128
Rejestracja: 31 sty 2007, o 13:42
Płeć: Kobieta
Podziękował: 146 razy

Szescian

Post autor: mart1na »

1. Przekatna glowna szescianu jest dluzsza od przekatnej jego sciany o 3cm. Oblicz pole powierzchni szescianu.
Ostatnio zmieniony 5 cze 2007, o 13:45 przez mart1na, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
ariadna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2702
Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
Podziękował: 47 razy
Pomógł: 642 razy

Szescian

Post autor: ariadna »

1)

\(\displaystyle{ a\sqrt{3}-a\sqrt{2}=3}\)
\(\displaystyle{ a(\sqrt{3}-\sqrt{2})=3}\)
\(\displaystyle{ a=3\sqrt{3}+3\sqrt{2}}\)
ODPOWIEDZ