ostroslup trojkatny

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
Awatar użytkownika
Lyzka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 516
Rejestracja: 3 lis 2013, o 21:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 168 razy

ostroslup trojkatny

Post autor: Lyzka »

nie pamietam dokladnie tresci.
byl ostrosłup trojkatny. W podst. trojkat miał dlugosci \(\displaystyle{ 2}\) i \(\displaystyle{ \sqrt{3}}\) a wszystkie krawedzie boczne mialy dlugosc rowna \(\displaystyle{ \sqrt{2+ \sqrt{3} }}\). Kat plaski przy wierzcholku \(\displaystyle{ 30 ^{\circ}}\) Co do tego kata to nie jestem pewna czy na pewno tam się znajdował. oblicz objetosc
Ostatnio zmieniony 22 paź 2014, o 22:16 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ