stozek - pole boczne
-
- Użytkownik
- Posty: 1923
- Rejestracja: 30 lis 2013, o 13:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 326 razy
stozek - pole boczne
\(\displaystyle{ L= \frac{\alpha}{360} 2 \pi l=2 \pi R}\)
\(\displaystyle{ \frac{\alpha}{360} = \frac{R}{l}}\)
\(\displaystyle{ P_b= \frac{\alpha}{360} \pi l^2 =\frac{R}{l} \pi l^2= \pi Rl}\)
\(\displaystyle{ \frac{\alpha}{360} = \frac{R}{l}}\)
\(\displaystyle{ P_b= \frac{\alpha}{360} \pi l^2 =\frac{R}{l} \pi l^2= \pi Rl}\)