Kula
- ariadna
- Użytkownik
- Posty: 2702
- Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 642 razy
Kula
Objętość pierwszej:
\(\displaystyle{ V=\frac{131072}{3}\pi}\)
Obętość małej:
\(\displaystyle{ \frac{V}{64}=\frac{2048}{3}\pi}\)
Promień małej:
\(\displaystyle{ \frac{4}{3}\pi{r^{3}}=\frac{2048}{3}\pi}\)
\(\displaystyle{ r=8}\)
\(\displaystyle{ V=\frac{131072}{3}\pi}\)
Obętość małej:
\(\displaystyle{ \frac{V}{64}=\frac{2048}{3}\pi}\)
Promień małej:
\(\displaystyle{ \frac{4}{3}\pi{r^{3}}=\frac{2048}{3}\pi}\)
\(\displaystyle{ r=8}\)