Promień kuli

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
Awatar użytkownika
push
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 146
Rejestracja: 19 wrz 2013, o 20:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 8 razy

Promień kuli

Post autor: push »

Kula ma pole powierzchni równe 144\(\displaystyle{ \pi}\). Promień tej kuli jest równy
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23497
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3265 razy

Promień kuli

Post autor: piasek101 »

Wzór na pole.
Awatar użytkownika
push
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 146
Rejestracja: 19 wrz 2013, o 20:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 8 razy

Promień kuli

Post autor: push »

r=24?
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23497
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3265 razy

Promień kuli

Post autor: piasek101 »

piasek101 pisze:Wzór na pole.
Podaj.
Awatar użytkownika
push
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 146
Rejestracja: 19 wrz 2013, o 20:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 8 razy

Promień kuli

Post autor: push »

\(\displaystyle{ P=4 \pi R ^{2}}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23497
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3265 razy

Promień kuli

Post autor: piasek101 »

No to wstaw Twoje 24 i zobacz czy gra.
Awatar użytkownika
push
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 146
Rejestracja: 19 wrz 2013, o 20:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 8 razy

Promień kuli

Post autor: push »

Nie w to miejsce wstawiłem. Wyszło r = 6.
bakala12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3044
Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gołąb
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 513 razy

Promień kuli

Post autor: bakala12 »

Teraz dobrze.
ODPOWIEDZ