Przekatna szescianu jest o 2 cm dluzsza od jego krawedzi. Obicz pole powierzchni calkowitej szescianu i jego objetosc.
Prosze o pomoc
Graniastoslupy - zadanie 4
- ariadna
- Użytkownik
- Posty: 2702
- Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 642 razy
Graniastoslupy - zadanie 4
\(\displaystyle{ a\sqrt{3}=a+2}\)
\(\displaystyle{ a(\sqrt{3}-1)=2}\)
\(\displaystyle{ a=\frac{2}{\sqrt{3}-1}}\)
\(\displaystyle{ a=\sqrt{3}+1}\)
\(\displaystyle{ a(\sqrt{3}-1)=2}\)
\(\displaystyle{ a=\frac{2}{\sqrt{3}-1}}\)
\(\displaystyle{ a=\sqrt{3}+1}\)