przekrój ostrosłupa
-
- Użytkownik
- Posty: 1054
- Rejestracja: 8 paź 2012, o 23:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 696 razy
przekrój ostrosłupa
W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym ściana boczna jest nachylona do podstawy pod kątem \(\displaystyle{ \alpha}\). Przez krawędź podstawy o długości \(\displaystyle{ a}\) poprowadzono płaszczyznę tworzącą z płaszczyzną podstawy kąt \(\displaystyle{ \beta}\) (\(\displaystyle{ 0< \beta< \alpha}\)). Oblicz pole otrzymanego przekroju.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2013, o 19:40 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: 'Alfa' w LaTeX-u to \alpha. Poprawa wiadomości.
Powód: 'Alfa' w LaTeX-u to \alpha. Poprawa wiadomości.