ostrosłup
-
- Użytkownik
- Posty: 164
- Rejestracja: 18 lut 2007, o 12:55
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Ozimek
- Podziękował: 18 razy
- Pomógł: 12 razy
ostrosłup
Wysokość ostrosłupa jest równa \(\displaystyle{ h=\frac{6\sqrt{3}}{2}cm}\).
Objętość \(\displaystyle{ V=\frac{1}{3}*\frac{3*6}{2}*\frac{6\sqrt{3}}{2}cm^{3}=9\sqrt{3}cm^{3}}\).
Objętość \(\displaystyle{ V=\frac{1}{3}*\frac{3*6}{2}*\frac{6\sqrt{3}}{2}cm^{3}=9\sqrt{3}cm^{3}}\).
-
- Użytkownik
- Posty: 2826
- Rejestracja: 30 gru 2006, o 20:38
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin/warszawa
- Podziękował: 62 razy
- Pomógł: 482 razy
ostrosłup
Dłuższa przekątna czego? Bryły nie istnieje(?), a przekątna podstawy nie może tworzyć z płaszczyzną podstawy kąta \(\displaystyle{ 60^o}\).kuternoga pisze:dłuzsza przekatna twrozy z podstawa ostrosłupa kat 60
Poza tym mogłabyś poprawić zapis: trochę interpunkcji jeszcze nikomu nie zaszkodziło...