Nachylenie ściany bocznej
-
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 24 lis 2012, o 00:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 1 raz
Nachylenie ściany bocznej
Dany jest ostrosłup prawidłowy trójkątny o wszystkich krawędziach jednakowej długości. Krawędź boczna jest nachylona do płaszczyzny podstawy podstawy takim kątem, że \(\displaystyle{ sin=}\)?
Ostatnio zmieniony 13 sty 2013, o 15:27 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Temat umieszczony w złym dziale.
- wujomaro
- Użytkownik
- Posty: 2154
- Rejestracja: 27 lis 2009, o 19:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 299 razy
Nachylenie ściany bocznej
Mowa o czworościanie foremnym.
Rysunek, szukamy trójkąta prostokąntego zawierającego szukany kąt i działamy. Oznacz sobie długość krawędzi jako \(\displaystyle{ a}\).
Pozdrawiam!
Rysunek, szukamy trójkąta prostokąntego zawierającego szukany kąt i działamy. Oznacz sobie długość krawędzi jako \(\displaystyle{ a}\).
Pozdrawiam!
-
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 24 lis 2012, o 00:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 1 raz