a) jaka miare ma kat miedzy scianami czworosciany foremnego?
b) pod jakim katem krawedz boczna czworoscianu foremnego jest nachylona do podstawy?
czworoscian foremy
- Lady Tilly
- Użytkownik
- Posty: 3807
- Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nie wiadomo
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 712 razy
czworoscian foremy
a)
\(\displaystyle{ \alpha=arcsin\frac{\sqrt{8}}{3}}\)
b)
\(\displaystyle{ \beta=arcsin\sqrt{\frac{2}{3}}}\)
\(\displaystyle{ \alpha=arcsin\frac{\sqrt{8}}{3}}\)
b)
\(\displaystyle{ \beta=arcsin\sqrt{\frac{2}{3}}}\)