Prostopadłościan

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
Awatar użytkownika
taka_jedna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 23 sie 2006, o 14:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Aj em from Poland
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 23 razy

Prostopadłościan

Post autor: taka_jedna »

Jakie są boki prostopadłościanu (wszystkie możliwości), jeśli objętość i pole powierzchni mają po 216?
mostostalek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1384
Rejestracja: 26 lis 2006, o 21:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 33 razy
Pomógł: 268 razy

Prostopadłościan

Post autor: mostostalek »

od groma i ciut chyba że masz na myśli liczby naturalne... to troche mniej:) ale też sporo
Awatar użytkownika
rtuszyns
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2042
Rejestracja: 29 gru 2006, o 23:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zamość
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 229 razy

Prostopadłościan

Post autor: rtuszyns »

\(\displaystyle{ \frac{2}{a}+\frac{2}{b}+\frac{2}{c}=1}\)

gdzie \(\displaystyle{ a,b,c>0}\)
Awatar użytkownika
taka_jedna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 23 sie 2006, o 14:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Aj em from Poland
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 23 razy

Prostopadłościan

Post autor: taka_jedna »

Co do treści, nie zaznaczono, że chodzi o liczby naturalne

[ Dodano: 24 Luty 2007, 15:41 ]
Pokombinowałam, ale do żadnego rozwiązania nie doszłam. Mogę prosić o dalszą pomoc??
ODPOWIEDZ