Pole powierzchni i objetosc ostroslupa, wszystko mozna odczytac z rysunku Prosze ejszcze o wytlumaczenie i wzor na wysokosc boczna.
Dzieki
Pole powierzchni i objetosc ostroslupa
Pole powierzchni i objetosc ostroslupa
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2012, o 19:30 przez loitzl9006, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
-
- Moderator
- Posty: 3050
- Rejestracja: 21 maja 2009, o 19:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Starachowice
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 816 razy
Pole powierzchni i objetosc ostroslupa
Sprawdź (Pitagorasem) czy czasem ten boczny trójkąt nie jest prostokątny.
Pole powierzchni i objetosc ostroslupa
to bedzie V= frac{1}{3} PpH
V= frac{1}{3} 25x12=100cm3
Ale jak obliczyc pole powierzchni ? Wiem ze ma dac 150cm2
V= frac{1}{3} 25x12=100cm3
Ale jak obliczyc pole powierzchni ? Wiem ze ma dac 150cm2