oznaczamy wierzchołki czworościanu foremnego przez P,I,E,S. Oblicz długość wektora \(\displaystyle{ \overrightarrow{PI}+\overrightarrow{PS}+\overrightarrow{PE}}\) jeśli\(\displaystyle{ \overrightarrow{PI}}\) ma długość 1.
mi wyszło \(\displaystyle{ |(\overrightarrow{PI}+\overrightarrow{PS}+\overrightarrow{PE})|=\sqrt{\frac{16+\sqrt{6}}{3}}}\)
dobrze
czworościan i dziańania na wektorach
- matekleliczek
- Użytkownik
- Posty: 252
- Rejestracja: 23 gru 2005, o 11:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: gdańsk
- Podziękował: 36 razy
- Pomógł: 17 razy