kula i plaszczyzny

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
DarkStunt
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 110
Rejestracja: 22 cze 2010, o 19:02
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 25 razy

kula i plaszczyzny

Post autor: DarkStunt »

Witam
prosze o pomoc
(glownie prosze o rysunek)

do tego zadania:

Dwie rownolegle plaszczyzny przecinaja kule i wyznaczają przekroje o polach \(\displaystyle{ 49 \pi}\) i \(\displaystyle{ 4 \pi \pi}\). Odleglosc miedzy tymi przekrojami wynosi 9 cm. oblicz pole powierzchni kuli.


z gory dzieki za pomoc
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

kula i plaszczyzny

Post autor: piasek101 »

163213.htm
ODPOWIEDZ