trójkąt równoboczny

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
gosiaa1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 18 mar 2012, o 21:50
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: kościerzyna

trójkąt równoboczny

Post autor: gosiaa1989 »

Dany jest trójkąt równoboczny ABC , gdzie A=0,0 B=0,4. Wyznacz współrzędne wierzchołka C i oblicz pole tego trójkąta.
Z góry dziękuję
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

trójkąt równoboczny

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ |AC|=|BC|=4}\)

Co to ma wspólnego ze stereometrią?
gosiaa1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 18 mar 2012, o 21:50
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: kościerzyna

trójkąt równoboczny

Post autor: gosiaa1989 »

ma z geometrią mała pomyłka
ODPOWIEDZ