Środek ciężkości trójkąta sferycznego

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
kieubass
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 226
Rejestracja: 15 gru 2010, o 23:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kutno
Podziękował: 58 razy
Pomógł: 9 razy

Środek ciężkości trójkąta sferycznego

Post autor: kieubass »

Trójkąt sferyczny \(\displaystyle{ A'B'C'}\) powstaje przez obrót trójkąta sferycznego \(\displaystyle{ ABC}\) wokół osi \(\displaystyle{ OZ}\) o kąt \(\displaystyle{ \frac{\pi}{6}}\). Znajdź środek ciężkości \(\displaystyle{ A'B'C'}\) jeżeli \(\displaystyle{ A=\left( 3,2,1\right) B=\left( 4,5,8\right) C=\left( 5,6,10\right)}\)

Proszę o pomoc w tym zadaniu bo największe problemy mam z drugą częścią tego zadania Jak policzyć tutaj środek ciężkości?
ODPOWIEDZ