Oblicz długość przekątnej prostopadłościanu
-
- Użytkownik
- Posty: 162
- Rejestracja: 8 wrz 2011, o 15:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Stalowa Wola
- Podziękował: 4 razy
Oblicz długość przekątnej prostopadłościanu
Oblicz długość przekątnej prostopadłościanu o podstawie kwadratu , którego objętość wynosi \(\displaystyle{ v=640cm^{3}}\) a pole boczne \(\displaystyle{ P_{B}=128cm^{2}}\) .
-
- Użytkownik
- Posty: 162
- Rejestracja: 8 wrz 2011, o 15:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Stalowa Wola
- Podziękował: 4 razy
Oblicz długość przekątnej prostopadłościanu
coś takiego robię i nie wiem co dalej :
\(\displaystyle{ 4ab=128/:4}\)
\(\displaystyle{ ab=32/:a}\)
\(\displaystyle{ b=\frac{32}{a}}\)
\(\displaystyle{ a^{2} \cdot \frac{32}{a}=640}\)
\(\displaystyle{ 4ab=128/:4}\)
\(\displaystyle{ ab=32/:a}\)
\(\displaystyle{ b=\frac{32}{a}}\)
\(\displaystyle{ a^{2} \cdot \frac{32}{a}=640}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 162
- Rejestracja: 8 wrz 2011, o 15:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Stalowa Wola
- Podziękował: 4 razy
Oblicz długość przekątnej prostopadłościanu
\(\displaystyle{ a^{2} \cdot \frac{32}{a}=640}\)
\(\displaystyle{ 32a=640}\)
\(\displaystyle{ a=20}\)
\(\displaystyle{ 20^{2} \cdot b = 640}\)
\(\displaystyle{ 400 \cdot b = 640}\)
\(\displaystyle{ 32a=640}\)
\(\displaystyle{ a=20}\)
\(\displaystyle{ 20^{2} \cdot b = 640}\)
\(\displaystyle{ 400 \cdot b = 640}\)