objętośc budynku

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
lena01
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 47
Rejestracja: 28 kwie 2011, o 21:16
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: lublin

objętośc budynku

Post autor: lena01 »

model budynku wykonany w sklai 1:50 ma objetośc 0,2 cm sześcienne. oblicz objętośc budynku
qwadrat
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 348
Rejestracja: 10 paź 2010, o 23:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: sinus
Pomógł: 1 raz

objętośc budynku

Post autor: qwadrat »

\(\displaystyle{ \left( \sqrt[3]{0,2} \cdot 50\right) ^{3}}\)
Ostatnio zmieniony 13 lis 2011, o 12:08 przez qwadrat, łącznie zmieniany 2 razy.
loitzl9006
Moderator
Moderator
Posty: 3050
Rejestracja: 21 maja 2009, o 19:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Starachowice
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 816 razy

objętośc budynku

Post autor: loitzl9006 »

Dla wymiarów przestrzennych będzie \(\displaystyle{ 0.2cm ^{3} \cdot 50 ^{3} =25000cm ^{3} = 0.025m ^{3}}\) budynek... Dziwnie mały.
ODPOWIEDZ