Objętość ostrosłupa.

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
truszek_93
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 9 mar 2011, o 19:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Reda
Podziękował: 1 raz

Objętość ostrosłupa.

Post autor: truszek_93 »

Podstawą ostrosłupa jest romb o boku długości 15cm. Każda ze ścian bocznych tworzy z płaszczyzną podstawy kąt \(\displaystyle{ \alpha = \frac{ \pi }{3}}\). Pole powierzchni bocznej jest równe \(\displaystyle{ 360cm ^{2}}\). Oblicz objętość ostrosłupa.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2011, o 19:09 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Tytuł nie powinien zawierać treści zadania.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Objętość ostrosłupa.

Post autor: anna_ »

47835.htm
ODPOWIEDZ