1 . dwie krawedzie prostopadloscianu maja dlugosc a=3 b=20 .Pole powierzchni calokowitej jest rowne 350 Oblicz objetosc tego prostopadloscianu.
2. Przekatna sciany bocznej graniastoslupa prawidlowego trojkattnego tworzy z krawedzia podstawyu dlugosc 12 kat 61 stopni . Oblicz V i pole powierzchni bocznej tego graniastoslupa.
dwie krawedzie
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3248 razy
dwie krawedzie
1.
\(\displaystyle{ c}\) - wysokość policzysz z:
\(\displaystyle{ 2(ab+ac+bc)=330}\)
2.
Jeżeli to 12 to krawędź podsatwy to wyskość policzysz z:
\(\displaystyle{ tg61^o= \frac{h}{12}}\)
\(\displaystyle{ c}\) - wysokość policzysz z:
\(\displaystyle{ 2(ab+ac+bc)=330}\)
2.
Jeżeli to 12 to krawędź podsatwy to wyskość policzysz z:
\(\displaystyle{ tg61^o= \frac{h}{12}}\)