Jakie pole pow calkowitej ma szescian?
-
- Użytkownik
- Posty: 217
- Rejestracja: 17 lut 2011, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Milicz
- Podziękował: 22 razy
Jakie pole pow calkowitej ma szescian?
Jakie pole pow calkowitej ma szescian w ktorym przekatna jest o 2 dluzsza od krawedzi?-- 18 lut 2011, o 16:27 --\(\displaystyle{ a=2+a \sqrt{3}}\)
\(\displaystyle{ a=a\left( 2+ \sqrt{3} \right)}\)
\(\displaystyle{ a=a\left( 2+ \sqrt{3} \right)}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 3424
- Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 476 razy
Jakie pole pow calkowitej ma szescian?
liczysz tak jak wczoraj
przekatna= bok + liczba potem na jedna strone "a" i niewymiernosc z mianownika
\(\displaystyle{ P_c= 6 \cdot a^2}\)
przekatna= bok + liczba potem na jedna strone "a" i niewymiernosc z mianownika
\(\displaystyle{ P_c= 6 \cdot a^2}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 217
- Rejestracja: 17 lut 2011, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Milicz
- Podziękował: 22 razy
Jakie pole pow calkowitej ma szescian?
\(\displaystyle{ a \sqrt{3} =2+a}\)
\(\displaystyle{ a \sqrt{3} -a=2}\)
\(\displaystyle{ a\left( 1- \sqrt{3} \right) =2}\)-- 18 lut 2011, o 16:35 --\(\displaystyle{ a=2\left( 1- \sqrt{3} \right)}\)
\(\displaystyle{ a \sqrt{3} -a=2}\)
\(\displaystyle{ a\left( 1- \sqrt{3} \right) =2}\)-- 18 lut 2011, o 16:35 --\(\displaystyle{ a=2\left( 1- \sqrt{3} \right)}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 3424
- Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 476 razy
Jakie pole pow calkowitej ma szescian?
nie zmieniamy kolejnosci ( w nawiasie zmienilas kolejnosc) i wychodziPulpecik pisze:\(\displaystyle{ a \sqrt{3} =2+a}\)
\(\displaystyle{ a \sqrt{3} -a=2}\)
\(\displaystyle{ a\left( 1- \sqrt{3} \right) =2}\)
liczba ujemna= liczba dodatnia-- 18 lutego 2011, 15:36 --zapewne w zadaniu byla podana przekatna bryły, a nie podstawy
dzielimy przez nawias i usuwamy niewymiernosc
-
- Użytkownik
- Posty: 217
- Rejestracja: 17 lut 2011, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Milicz
- Podziękował: 22 razy
Jakie pole pow calkowitej ma szescian?
\(\displaystyle{ P=6*4\left( 4-2 \sqrt{3} \right) =96-8 \sqrt{3}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 217
- Rejestracja: 17 lut 2011, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Milicz
- Podziękował: 22 razy
Jakie pole pow calkowitej ma szescian?
\(\displaystyle{ a=a\left( 2+ \sqrt3\right)}\)-- 18 lut 2011, o 16:57 --Zle?
-
- Użytkownik
- Posty: 3424
- Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 476 razy
Jakie pole pow calkowitej ma szescian?
\(\displaystyle{ a \sqrt{3} -a=2}\)
\(\displaystyle{ a\left( \sqrt{3} -1 \right) =2}\)
\(\displaystyle{ a= \frac{2}{\sqrt{3} -1}}\)
\(\displaystyle{ a= \frac{2}{\sqrt{3} -1} \cdot \frac{\sqrt{3} +1}{\sqrt{3} +1}}\)
....
\(\displaystyle{ a\left( \sqrt{3} -1 \right) =2}\)
\(\displaystyle{ a= \frac{2}{\sqrt{3} -1}}\)
\(\displaystyle{ a= \frac{2}{\sqrt{3} -1} \cdot \frac{\sqrt{3} +1}{\sqrt{3} +1}}\)
....
-
- Użytkownik
- Posty: 217
- Rejestracja: 17 lut 2011, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Milicz
- Podziękował: 22 razy
Jakie pole pow calkowitej ma szescian?
\(\displaystyle{ a= \frac{2\left( \sqrt{3}-1 \right) }{3-1}}\)-- 18 lut 2011, o 17:08 --\(\displaystyle{ a=2 \sqrt{3}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 3424
- Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 476 razy
Jakie pole pow calkowitej ma szescian?
\(\displaystyle{ a= \frac{2\left( \sqrt{3}+1 \right) }{3-1}}\)
\(\displaystyle{ a= \frac{2\left( \sqrt{3}+1 \right) }{2}}\)
\(\displaystyle{ a= \sqrt{3} +1}\)
\(\displaystyle{ a= \frac{2\left( \sqrt{3}+1 \right) }{2}}\)
\(\displaystyle{ a= \sqrt{3} +1}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 217
- Rejestracja: 17 lut 2011, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Milicz
- Podziękował: 22 razy
Jakie pole pow calkowitej ma szescian?
\(\displaystyle{ \sqrt{3} -2}\)?
-- 18 lut 2011, o 17:20 --
a nie moge skrocic dwojek?-- 18 lut 2011, o 17:22 --dzieki.
-- 18 lut 2011, o 17:20 --
a nie moge skrocic dwojek?-- 18 lut 2011, o 17:22 --dzieki.