Oblicz objetosc i pola pow stozkow otrzymanych z obrotu trojkata o bokach 6,8,10 wokol kolejnych bokow.
-- 18 lut 2011, o 15:25 --
obliczylam to i
1). \(\displaystyle{ l=10 r=8 h=6}\)\(\displaystyle{ P= \pi 8\left( 8+10\right)}\)
\(\displaystyle{ P=144 \pi}\)
-- 18 lut 2011, o 15:26 --
2.)
\(\displaystyle{ l=10}\)
\(\displaystyle{ r=6}\)
\(\displaystyle{ P=96 \pi}\)
-- 18 lut 2011, o 15:27 --
3).
\(\displaystyle{ L=6}\)
\(\displaystyle{ r=10}\)
\(\displaystyle{ P=160 \pi}\)
-- 18 lut 2011, o 15:30 --
W tzrecim zle. 3).
\(\displaystyle{ L=6}\)
\(\displaystyle{ r=8}\)
\(\displaystyle{ P=112 \pi}\)-- 18 lut 2011, o 15:42 --Sorrki;)
trzeciego wogole ma nie byc!;)
Oblicz objetosc i pola pow stozkow.
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3247 razy
Oblicz objetosc i pola pow stozkow.
1) i 2) nie obliczyłaś objętości
3) to dwa stożki złączone podstwami. Tworząca jednego to 6, drugiego 8. Promień to wysokośc trójkąta opuszczona na przeciwprostokątną, suma wysokości to 10.
3) to dwa stożki złączone podstwami. Tworząca jednego to 6, drugiego 8. Promień to wysokośc trójkąta opuszczona na przeciwprostokątną, suma wysokości to 10.