JAki kat rozwarcia ma stozek

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
Pulpecik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 217
Rejestracja: 17 lut 2011, o 14:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Milicz
Podziękował: 22 razy

JAki kat rozwarcia ma stozek

Post autor: Pulpecik »

JAki kat rozwarcia ma stozek , w ktorym Pole pow bocznej jest dwa razy wieksze od pola pow podstawy?
Lbubsazob
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4672
Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
Płeć: Kobieta
Podziękował: 124 razy
Pomógł: 978 razy

JAki kat rozwarcia ma stozek

Post autor: Lbubsazob »

\(\displaystyle{ \pi r l=2\pi r^2 \Rightarrow l=2r}\)
Pulpecik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 217
Rejestracja: 17 lut 2011, o 14:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Milicz
Podziękował: 22 razy

JAki kat rozwarcia ma stozek

Post autor: Pulpecik »

I to wszystko?
Lbubsazob
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4672
Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
Płeć: Kobieta
Podziękował: 124 razy
Pomógł: 978 razy

JAki kat rozwarcia ma stozek

Post autor: Lbubsazob »

No jeżeli \(\displaystyle{ l=2r}\), to trójkąt w przekroju jest równoboczny, więc jaki ma kąt rozwarcia?
Pulpecik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 217
Rejestracja: 17 lut 2011, o 14:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Milicz
Podziękował: 22 razy

JAki kat rozwarcia ma stozek

Post autor: Pulpecik »

60
Lbubsazob
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4672
Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
Płeć: Kobieta
Podziękował: 124 razy
Pomógł: 978 razy

JAki kat rozwarcia ma stozek

Post autor: Lbubsazob »

No właśnie. I teraz koniec zadania.
ODPOWIEDZ