pole kwadratu
-
- Użytkownik
- Posty: 1196
- Rejestracja: 6 lis 2007, o 14:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 112 razy
- Pomógł: 1 raz
pole kwadratu
W ostrosłupie , którego podstawą jest trójką prostokątny równoramienny o przyprostokątnej 5 , jedna z krawędzi bocznych jest prostopadła do płaszczyzny podstawy , a dwie pozostałe tworzą z tą płaszczyzną kąt B taki,że \(\displaystyle{ \sin B= \frac{ \sqrt{3} }{3}}\). Przekrój tego ostrosłupa płaszczyzną prostopadłą do podstawy jest kwadratem. Oblicz pole tego kwadratu.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2011, o 20:55 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: symbol sinusa to \sin
Powód: symbol sinusa to \sin