m3=?

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
Awatar użytkownika
e-km
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 475
Rejestracja: 8 lut 2006, o 11:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 49 razy
Pomógł: 4 razy

m3=?

Post autor: e-km »

Mam takie glupie pytanko:

Ile to jest 1m3 w przeliczeniu na cm3?
A konkretniej 0,8m3 ?

Taki jakis zastoj umyslowy mnie zlapal xD
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3807
Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nie wiadomo
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 712 razy

m3=?

Post autor: Lady Tilly »

\(\displaystyle{ 0,8{\cdot}1m^{3}=0,8{\cdot}1000cm^{3}}\)
Awatar użytkownika
e-km
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 475
Rejestracja: 8 lut 2006, o 11:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 49 razy
Pomógł: 4 razy

m3=?

Post autor: e-km »

Lady Tilly, dzieki
ps fajny avatar
Awatar użytkownika
g
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1552
Rejestracja: 21 sie 2004, o 16:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 59 razy

m3=?

Post autor: g »

no chyba jednak nie.
Intact
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 230
Rejestracja: 10 gru 2006, o 12:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 27 razy

m3=?

Post autor: Intact »

\(\displaystyle{ 1m^{3}=10dm*10dm*10dm=100cm*100cm*100cm=1000000cm3}\)

!!!!!!

Lady Tilly nie pomyliłaś się?
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3807
Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nie wiadomo
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 712 razy

m3=?

Post autor: Lady Tilly »

Tak, napisałam o jedno zero za dużo.
Awatar użytkownika
aikon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 450
Rejestracja: 2 gru 2005, o 17:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 48 razy

m3=?

Post autor: aikon »

e-km :
ODPOWIEDZ