Objętość i pole powierzchni bryły

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
volcik15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 177
Rejestracja: 26 wrz 2010, o 19:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował: 2 razy

Objętość i pole powierzchni bryły

Post autor: volcik15 »

Romb o kącie ostrym 60 obraca się wokół boku. Oblicz pole powierzchni i objętość otrzymanej bryły wiedząc że długość boku rombu jest równa a.

\(\displaystyle{ V= \frac{3a^{3}}{4} \pi}\)
\(\displaystyle{ P=2 \sqrt{3}a^{2} \pi}\)
Tak powinno wyjść?
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Objętość i pole powierzchni bryły

Post autor: anna_ »

70132.htm#p267358
ODPOWIEDZ