Witam. Bardzo proszę o pomoc w zrobieniu dwóch przekrojów bryły. Zamieszczam zdjęcia zarówno bryły jak i zadań. Chodzi o wykonanie przekrojów płaszczyzną poziomorzutującą i pionoworzutującą, w sposób pokazany na rysunkach. Będę wdzięczna za każdą pomoc i wskazówkę.
Rzuty bryły:
Bryła 3D:
Zadanie 1:[url=http://www.glowfoto.com/viewimage.php?y=2010&m=12&img=15-150759L&t=png&rand=3745&srv=img4]http://www.glowfoto.com/viewimage.php?y=2010&m=12&img=15-150759L&t=png&rand=3745&srv=img4[/url]
Zadanie 2:[url=http://www.glowfoto.com/viewimage.php?y=2010&m=12&img=15-150759L&t=png&rand=3745&srv=img4]http://www.glowfoto.com/viewimage.php?img=15-145811L&rand=8066&t=png&m=12&y=2010&srv=img4[/url]
Wystarczy przekrój pokazany na rzucie pionowym i poziomym (tak jak na rysunkach z zadaniami), rzutu bocznego na szczęście nie trzeba:)
Przekroje bryły płaszczyzną - geometria wykreślna
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
Przekroje bryły płaszczyzną - geometria wykreślna
Tak się robi aktywne linki:
Rzuty bryły:
Bryła 3D:
Zadanie 1:[url=http://www.glowfoto.com/viewimage.php?y=2010&m=12&img=15-150759L&t=png&rand=3745&srv=img4]http://www.glowfoto.com/viewimage.php?y=2010&m=12&img=15-150759L&t=png&rand=3745&srv=img4[/url]
Zadanie 2:[url=http://www.glowfoto.com/viewimage.php?y=2010&m=12&img=15-150759L&t=png&rand=3745&srv=img4]http://www.glowfoto.com/viewimage.php?img=15-145811L&rand=8066&t=png&m=12&y=2010&srv=img4[/url]-- 15 gru 2010, o 23:37 --Czy mi się zdaje czy do zad 1 i 2 jest ten sam rysunek załączony?
Kod: Zaznacz cały
[url=http://www.glowfoto.com/viewimage.php?img=15-123243L&rand=8104&t=png&m=12&y=2010&srv=img5]http://www.glowfoto.com/viewimage.php?img=15-123243L&rand=8104&t=png&m=12&y=2010&srv=img5[/url]
Bryła 3D:
Zadanie 1:[url=http://www.glowfoto.com/viewimage.php?y=2010&m=12&img=15-150759L&t=png&rand=3745&srv=img4]http://www.glowfoto.com/viewimage.php?y=2010&m=12&img=15-150759L&t=png&rand=3745&srv=img4[/url]
Zadanie 2:[url=http://www.glowfoto.com/viewimage.php?y=2010&m=12&img=15-150759L&t=png&rand=3745&srv=img4]http://www.glowfoto.com/viewimage.php?img=15-145811L&rand=8066&t=png&m=12&y=2010&srv=img4[/url]-- 15 gru 2010, o 23:37 --Czy mi się zdaje czy do zad 1 i 2 jest ten sam rysunek załączony?