Ile wynosi pole zacieniowanej figury.
[Link]
I co tu trzeba obliczyć?
Pole tego trójkąta czy coś innego?
Bo gdyby pole trójkąta to jakieś łatwe to by było.
;p
Ile wynosi pole zacieniowanej figury?
-
- Użytkownik
- Posty: 4618
- Rejestracja: 8 lis 2009, o 10:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Racibórz
- Pomógł: 866 razy
Ile wynosi pole zacieniowanej figury?
Obrazek jest kiepskiej jakości (nieostry), ale i tak nie widzę, żeby tam była zacieniowana jakaś figura.
-
- Użytkownik
- Posty: 121
- Rejestracja: 19 paź 2010, o 11:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Żory
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 12 razy
Ile wynosi pole zacieniowanej figury?
Z tego co tu napisałeś i co jeest tam narysowane - czyli przekrój ostrosłupa wzdłuż jego wysokości - to tak, jest to rzeczywiście proste.
\(\displaystyle{ P = \frac{5 \cdot 10}{ 2} = 25}\)
\(\displaystyle{ P = \frac{5 \cdot 10}{ 2} = 25}\)