Wyznacz objętość bryły ograniczonej płaszczyznami...

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
ruuudy16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 9 wrz 2010, o 08:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Smólsko/Rzeszów
Podziękował: 1 raz

Wyznacz objętość bryły ograniczonej płaszczyznami...

Post autor: ruuudy16 »

wyznacz objętość bryły ograniczonej powierzchniami:
\(\displaystyle{ x+y+z=2; z=x+y ^{2}; x=0}\)
jak sie za to zabrac???
ODPOWIEDZ