równoległobok i wysokość poprowadzona

Sześciany. Wielościany. Kule. Inne bryły. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa w przestrzeni.
Awatar użytkownika
nieznajacamatmy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 13 cze 2010, o 15:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

równoległobok i wysokość poprowadzona

Post autor: nieznajacamatmy »

Proszę o rozwiązanie zadania :

oblicz pole równoległoboku i wysokość poprowadzoną do boku a,
jesli a=5 b=4 alfa=60stopni
wawek91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 795
Rejestracja: 2 cze 2010, o 08:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 14 razy
Pomógł: 66 razy

równoległobok i wysokość poprowadzona

Post autor: wawek91 »

Skorzystaj ze wzoru:

\(\displaystyle{ P = absin \alpha}\)
ODPOWIEDZ