Zad.1
Obliczyć objętość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego, którego Pc= 80, Pb= 64.
Zad.2
Oblicz V ostrosłupa prawidłowego trójkątnego, którego a= 4, Pb= 24.
Oraz:
Obliczanie objętości
-
- Użytkownik
- Posty: 3424
- Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 476 razy
Obliczanie objętości
Pc nie moze byc mniejsze niz Pb-- 22 maja 2010, 09:47 --tam gdzie masz rysunki to trzeba obliczyc wysokosc trojkata ( Pitagoras) potem uzyc drugi raz Pitagorasa (H bryly, h sciany bocznej, polowa podstawy) i zadanie gotowe
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 5 gru 2009, o 17:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Przemysl
- Podziękował: 1 raz
Obliczanie objętości
Taki madry jak to ja tez jestem tylko nie umiem tego wyliczyc jak nie masz nic do dodania to nie pisz.
P.S: prosze 2 raz o pomoc bo mam to zadanie na 5.
P.S: prosze 2 raz o pomoc bo mam to zadanie na 5.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2010, o 19:22 przez Rambs, łącznie zmieniany 1 raz.
Obliczanie objętości
A czego konkretnie nie umiesz? Pokaz jak liczysz to znajdziemy błąd. Gotowca nie bedzie.Rambs pisze:Taki madry jak to ja tez jestem tylko nie umiem tego wyliczyc jak nie masz nic do dodania to nie pisz.