Wysokość stożka
Wysokość stożka
Ile wynosi wysokość stożka,w którym tworząca jest równa 15cm a pole powierzchni bocznej 45 \(\displaystyle{ \pi}\) cm
Ostatnio zmieniony 5 maja 2010, o 19:39 przez lukki_173, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3248 razy
Wysokość stożka
\(\displaystyle{ \begin{cases} \pi rl=45 \pi \\ h^2+r^2=l^2 \end{cases}}\)
Rozwiąż:
\(\displaystyle{ \begin{cases} 15\pi r=45 \pi \\ h^2+r^2=15^2 \end{cases}}\)
Rozwiąż:
\(\displaystyle{ \begin{cases} 15\pi r=45 \pi \\ h^2+r^2=15^2 \end{cases}}\)